Pages

Ads 468x60px

Friday, 20 September 2013

bercuti ke kuala kangsar bandar di raja

salam...hari ni aku nak share pasal tajuk seperti di atas...bukan lah bercuti sangat tapi more kepada jalan-jalan sebab genap 2 bulan aku berada di negeri perak ne...so aku ada lagi 2 bulan di sini,nak taw apa aku buat kat sini,praktikal jer...pastu abes la study...





otw to galeri sultan abdul azlan shah
jalan kaki jer..







harga tiket masuk rm 2 utk student ipta/ipts
kanak-kanak rm 1
orang awam rm 4



jalan-jalan sebentar di taman nya





































































































































dalam perjalanan balik,sempat snap rumah cantik yang atas bukit tu taw bukan yang bawah...














singgah medan selera sebab perut berbunyi lepas bekerja keras kaki berjalan...hehe















yang aku makan ne,name nye pasembor/rojak rm 3














yang kawan aku makan ne,mee rebus rm 3,makanan sampai dulu dari air














ais jagung kawan aku punye rm 1.70
aku punye yang ABC rm 1.80















setelah mengisi perut,kami meneruskan perjalanan melihat barangan kraftangan..




























otw balik..


Friday, 12 July 2013

Ramadhan Day's


ramadhan datang lagi,eh betul ke.....sudah la,dah beberapa hari umat islam berpuasa...






jangan ade yang bukak periuk nasi time waktu siang eh....heheheh










doa selepas makan sahur,jangan lupe eh











haaaaa,yang ne doa yang orang lain tak sabar2 lepas seharian menunggu...tipu lah kalo ade yang tak ngaku tu...heheh sambil angkat tangan sendiri...




ok selamat menjalani ibadah puasa....


Saturday, 6 July 2013

my feeling now...



i feel stress now, listen this music make me calm.....try it to hear ...!

topic closed : 0351 hours

Friday, 5 July 2013

Kuat-kah Aku

Mood hari ini :




kadang-kadang aku merasakan hidup ku sepi....sepi tanpa alunan bicara dan kata yang telah dikunci seeratnya dan melempar jauh kunci itu,,,,




Tapi aku tau sume orang mengalaminye,betol tak...? tipu la kalo ade yang tak ngaku tu....







berhari-hari aku menunggu pesanan mu,menunggu kau muncul tanpa peduli kesihatan ku...tapi tiada berita mengenaimu...apakah kau takut ikatan ini ?









Walau pape pon hidup harus diteruskan,mungkin ini yang terbaik buatku...







Kau adalah Nian di-hatiku






















Topic Closed : 0416 Hours


Thursday, 4 July 2013

Sakit Kepala Datang Lagi..

18:40








assalamualaikum...apa kabar sume si cantik,si manis,si bujang or si comel...harap sume sihat2 belaka...
hari ni mood saya kurang bagus,sakit kepala menyerang lagi...rata-rata saya dah biase mengalaminya,adalah dalam setahun tu 5-7 kali...tapi kali ne saya nekad untuk tidak memakan sebarang ubatan lagi..biarlah menahan sakit ne daripada amik painkiller akan menyebabkan tubuh badan kebal terhadap ubat,ini kerana setiap kali saya mengambil sebarang ubatan,malah akan menaikkan sakit kepala ini...



inilah senarai ubatan setiap kali saya mengalami gejala headache ni...tapi yang paracetamol tu saya makan apabila demam saya datang,cume sekarang saya mengelak mengambil ubat untuk migraine....nak taw sebab ape,sebab para pegawai perubatan pun jarang mengambil sebarang ubatan dan akan mengelak selagi boleh kerana mereka merasakan ubat tidak elok untuk tubuh badan walaupun demam...cume kadang2 saya terpaksa jugak menelan tapi yang paracetamol jela,kalo boleh saya nak mengelak dari terlalu bergantung pada ubatan migraine itu...


ini adalah jenis sakit kepala yang ada,dan sakit kepala menyerang saya adalah seperti gambar no.3 dan no.4...pernah tahun lepas saya mengalami sakit kepala yang amat teruk selama 6 hari berturut-turut tanpa henti even saya tengah tidur ataupun semasa mandi...tanpa henti dan saya merasakan tidak bertenaga sepanjang itu...akhirnya saya memutuskan untuk berjumpa doktor di HKL,dan telah diberikan suntikan sebagai percubaan untuk mengurangkan rasa nyeri itu dan membekalkan ubatan untuk saya...alhamdulillah keesokan harinya sakit itu beransur pulih...


Wednesday, 3 July 2013

Petanda Akhir Zaman dan Kedatangan Imam Mahdi



terbuktinya seperti di dalam hadis...apakah ia benar2 berlaku ? Wallahualam...

Planet Baru dijumpai



Adakah kemungkinan ada rancangan tersembunyi manusia akan mula berpindah ke planet itu...?

Nice Drawing



hayatilah keindahan lukisan pasir ni...walaupon aku rase ramai rata-rata korang yang dah tahu pasal lukisan ne kan...

10 Facts About Birth That You Should Know




1. Hanya 5% bayi yang lahir pada tarikh EDD (EDate) mereka. Kebanyakannya lahir antara minggu ke 37 dan 42 kehamilan. 

2. Sehingga bersalin, rahim ibu akan mengembang 500 kali ganda dari saiz normal untuk menampung kandungannya.

3. Purata darah yang hilang melalui proses kelahiran normal adalah 500ml.

4. 80% wanita mengalami sindrom “Baby Blues” semasa 2 minggu terawal selepas bersalin disebabkan oleh perubahan hormon badan.

5. Hanya 1 daripada 10 wanita mengalami pecah air ketuban sebelum proses bersalin bermula. Kebanyakan wanita hanya akan mengalaminya apabila mereka telah bersedia untuk meneran keluar bayi.

6. Badan manusia hanya mampu menanggung kesakitan sehingga 45 Del. Tetapi semasa bersalin ibu akan mengalami sehingga 57 Del yang bersamaan dengan 20 tulang dipatahkan serentak. 

7. Apabila seorang ibu mula sakit hendak bersalin, tercatatlah pahala jihad baginya.

8. Apabila seorang ibu melahirkan anak, terhapuslah dosa-dosa lepas bagi wanita itu.

9. Ibu bersalin akan dapat pahala 70 tahun solat dan puasa. 

10. Setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah hadiahkannya pahala menunaikan haji.

Wednesday, 26 June 2013

Impian-ku

video


bestnye kan kalo dapat main mende alah ne kan..ini impian aku dari 2 tahun lepas...dari dulu nak beli tapi wet tak cukup2 gak...arghhhh bile la nak merase mende neh......

Monday, 24 June 2013

2 Step Verification punye pasal

salam kepada semua pembaca.....maaf lah hampir 2 tahun saya telah mengabaikan blog ne...lama tak update kerana ini adalah blog kedua saya..(blog pertama saya dah kena block)...bukan kerana hack tapi disebabkan dah terlebih secure menyebabkan ter-cure kan diri sendiri...ini semua gara-gara 2 STEP VERIFICATION la yang Incik Google tu suruh....saya secure dengan nombor telefon tapi nombor tu saya dah tak pakai sebab dah hilang....punye la banyak kali saya mintak password baru untuk refresh semula tak jugak die bagi...saya dah penat menunggu,hampir setengah tahun saya tunggu tak jugak bagi nye...rase nye secure die dah manyak bagus tapi ada keburukan nye lak.........so pengajaran buat diri saya sendiri,ermmm tak payah la hunk nak memandai secure sangat dengan nombor telefon email ne...bukan nye bank duit pon kan...



ishhh ishhh takde kaitan langsung picture ne dengan mengomel aku tadi...ok pape pon ini lah motto aku terbaru even aku tak mampu la...tapi korang jangan lah ejek taw....

Pemandangan indah dari udara




Agricultural Landscape Between Ankara and Hattusha, Anatolia, Turkey
Agricultural Landscape Between Ankara and Hattusha, Anatolia, Turkey
Cliffs of Inishmore, Aran Islands, County Galway, Ireland
Cliffs of Inishmore, Aran Islands, County Galway, Ireland
Worker Resting on Bales of Cotton, Ivory Coast
Worker Resting on Bales of Cotton, Ivory Coast
Sandbank on the Coast of Whitsunday Island, Queensland, Australia
Sandbank on the Coast of Whitsunday Island, Queensland, Australia
Agricultural Landscape Near Cognac, Charente, France
Agricultural Landscape Near Cognac, Charente, France
Confluence of the Rio Uruguay and a Tributary, Misiones Province, Argentina
Confluence of the Rio Uruguay and a Tributary, Misiones Province, Argentina
Cows Grazing in Pantanal, Brazil
Cows Grazing in Pantanal, Brazil
Dromedary Caravan Near Nouakchott, Mauritania
Dromedary Caravan Near Nouakchott, Mauritania
Fields of Tulips, Near Amsterdam, Netherlands 
Fields of Tulips, Near Amsterdam, Netherlands
Flock of Scarlet Ibis, Near Pedernales, Amacuro Delta, Venezuela
Flock of Scarlet Ibis, Near Pedernales, Amacuro Delta, Venezuela
Ashes of a Tree Near the Gorohoui Kongoli Mountains, Ivory Coast
Ashes of a Tree Near the Gorohoui Kongoli Mountains, Ivory Coast
Grand Prismatic Spring, Yellowstone National Park, US
Grand Prismatic Spring, Yellowstone National Park
Greater Flamingos on Lake Naruku, Kenya
Greater Flamingos on Lake Naruku, Kenya
Hearts in Voh
Hearts in Voh
Training Arena in the Hippodrome of Maisons-Laffitte, Yvelines, France
Training Arena in the Hippodrome of Maisons-Laffitte, Yvelines, France
Icebergs and an Adelie Penguin, Adelie Land, Antartica
Icebergs and an Adelie Penguin
Orchard Among the Wheat, Macedonia, Greece
Orchard Among the Wheat, Macedonia, Greece
Patchworks of Carpets in Marrakech, Morocco
Patchworks of Carpets in Marrakech, Morocco
Perito Moreno Glacier, Santa Cruz, Argentina
Perito Moreno Glacier, Santa Cruz, Argentina
Autumn Forest in the Region of Charlevoix, Quebec, Canada
Charlevoix, Quebec, Canada
Icebreaker Louis Saint Laurent in Resolute Bay, Nunavut Territory, Canada
Resolute Bay, Nunavut Territory, Canada
Rubber Tracks on a Recreation Ground near Doha, Qatar 
Rubber Tracks on a Recreation Ground near Doha, Qatar
Solar Thermal Power Plants in Sanlucar la Mayor
Solar Thermal Power Plants in Sanlucar la Mayor
Trees Amid the Waters Near Taponas, Rhone Region, France
Trees Amid the Waters Near Taponas, Rhone Region, France
Tree of Life, Tsavo National Park, Kenya
Tree of Life, Tsavo National Park, Kenya
Whale off the Valdes Peninsula, Argentina
Whale off the Valdes Peninsula, Argentina
Yankee Stadium, New York City, US

Yankee Stadium, New York City