Pages

Ads 468x60px

Friday, 21 October 2011

Poco2 Cabin on PT

video

ok ne video yg sempat aku rakam mase dah nak balek,tengoklah semua orang pakai beg,jahat tol aku kan p rakam dorang..hehe korang tak marah kan siap suruh aku masuk kan kat facebook lagi,well i do what u all said,rite..k chow dulu

Tuesday, 18 October 2011

Bosan




Korang bosan tak sekarang ne? eleh jangan tipu la kalo korang tak bosan..(hehe ciri2 orang bosan adalah dok online je memanjang kt lappy kan kan...sambil2 korang online mesti terjumpe or tertengok mane2 blog kan,tak kesahla yang baru mula2 nak jadi blogger or da senior...so kalo korang terbace saya punye blog ne,follow sy n leave ur link k..hehe sebab nye adelah support malaysia blogger,CHAIYOKK....

Saturday, 15 October 2011

Hukum Jilat Kemaluan Isteri

Salam semua,



Apakah Hukum Menjilat Kemaluan Isteri
Para ulama’ masih berbeza pendapat mengenai hukum mencium,menghisap, dan menjilat kemaluan isteri ataupun lebih dikenali pada hari ini dengan oral seks. Hal ini berikutan dengan tidak terdapatnya dalil yang jelas yang melarang perbuatan tersebut.
Walau bagaimanapun, sekiranya hanya sekadar menyentuh atau menggosok kemaluan suami ataupun isteri tanpa melakukan “oral seks”, para ulama’ menyatakan bahawa ia adalah dibenarkan menurut para ulama Islam kerana ia tergolong dalam bentuk aktiviti yang boleh menaikkan syahwat antara suami dan isteri, malah ia adalah diharuskan.
Sebagai kesimpulannya, dalam isu oral seks ini para ulama terbahagi kepada dua kumpulan :
1.Yang mengharuskan :
Dr Syeikh Yusof Al-Qaradawi berfatwa harus untuk mencium kemaluan isteri atau suami dengan syarat tidak menghisap atau menelan apa jua cecair yang keluar darinya. Menelan atau menghisap cecair tersebut adalah MAKRUH disisi Islam kerana ia salah satu bentuk perlakuan zalim (meletakkan sesuatu tidak pada tempatnya) dan melampaui batas dalam hubungan seksual.
Menurutnya lagi, tindakan ini harus selagi mana ianya benar-benar dirasakan perlu bagi menghadirkan kepuasan kepada pasangan suami dan isteri, terutamanya jika ia dapat menghindarkan pasangan ini dari ketidakpuasan yang boleh membawa mereka ke lembah perzinaan yang sudah terang amat dilarang di dalam Islam.
2.Yang mengharamkan:
Kebanyakan daripada ulama Saudi mengharamkan perbuatan tersebut. Antaranya
Mufti Saudi Arabia bahagian Selatan, Asy-Syaikh Al‘Allamah Ahmad bin Yahya An-Najmi berpendapat: “Adapun hisapan isteri terhadap kemaluan suaminya (oral sex), maka ini adalah haram, tidak dibolehkan. Ini Kerana ia (kemaluan suami) dapat memancarkan mani, mazi dan sebagainya. Jika air-air tersebut memancar, maka akan keluar darinya air mazi yang mana ia adalah najis menurut kesepakatan (ulama’). Apabila (air mazi itu) masuk ke dalam mulutnya lalu ke perutnya maka boleh jadi akan menyebabkan datangnya penyakit kepada dirinya”.
Pakar sakit puan, Dr Ismail Thambi mengatakan bahawa bakteria yang berada di mulut adalah sangat banyak bilangannya jika dibandingkan dengan yang terdapat di kemaluan, justeru itu beliau menyatakan tindakan melakukan oral seks dibimbangi boleh membawa penyakit kepada kemaluan pasangan akibat daripada terdapat banyaknya kewujudan bakteria dan kuman di dalam bahagian mulut pasangan.
Seorang ilmuan Islam, Syeikh Nasiruddin Albani berpendapat bahawa perbuatan tersebut adalah perbuatan sebahagian daripada binatang, seperti anjing. Dan kita di dalam Islam mempunyai dasar umum seperti yang terdapat di dalam banyak hadits yang menyatakan bahawa Rasulullah SAW melarang umatnya untuk tasyabbuh atau menyerupai perbuatan yang dilakukan oleh haiwan-haiwan

~sumber~

Thursday, 13 October 2011

Genius

Andai aku ditakdirkan seorang genius pasti orang tua ku senang sekali..
sekiranya aku berjaya menjadi apa yang mereka inginkan,ingin sekali aku lihat wajah keceriaan mereka,
Tapi apakan daya aku bukan lah begitu,
oh tuhan berikanlah aku kekuatan dalam menghadapi dugaan ku..

Wednesday, 12 October 2011

Pilu Angin



Aku ingin menjadi seperti kincir angin,yang berputar mengikut arus angin,seperti tatkala marah ia membuai lalu pergi...kala aku kesepian,angin menemaniku membawa pergi.
kala aku sedih angin membawa aku melayang ke alam lain..
Tapi haruskah aku begini..
Tidak !!!
Aku seorang manusia yang tabah,berikanlah aku kekuatan Ya-ALLAH

Monday, 10 October 2011

Darah Babi Dalam Puntung Rokok


Terbaca isu, darah babi dalam puntung rokok? Hemoglobin haiwan itu diguna dalam penapis.
Seorang profesor di University Sydney mendakwa, darah babi menjadi salah satu bahan campuran di dalam puntung rokok. Kajian penyelidikan Belanda menemui hemoglobin babi digunakan untuk membuat lebih kesan dalam memerangkap bahan kimi berbahaya sebelum asap memasuki paru-paru perokok.
Profesor Chapman berkata, walaupun syarikat tembakau sudah secara sukarela menyenaraikan kandungan produk mereka di laman web, mereka turut mencatatkan bahan proses yang tidak dinamakan dan tidak wujud secara jelas atau tidak memberi kesan kepada produk yang dipasarkan.
Kenyataan bahan proses yang tidak dinamakan itu sekali gus membolehkan syarikat pembuat rokok menyembunyikan bahan kimia sebenar atau campuran lain yang digunakan untuk menghasilkan rokok.

Sunday, 9 October 2011

Go Girl !!!



tomorrow i have a test in pharmacology,i hv struggle tonite n make high marks...eeewwwww i've been so tight with this,too many thing to remember,with test,presentation,assignment group and the most tipical i hate is presentation video in group bout movement therapy..we should do in group but mostly i have to in-charges them,like usual a half not coorperate,yeah rite damn it..!!!
and thank god bless me,lecturer warning for some student that he will fail their coursework if not coorperate...DOA kan saya wokeeyyyy

Lapar...


Cuba anda berfikir sejenak betapa negara kita beruntung dan bertuah kerna dikurnakan tanah yang subur..
berbanding di negara lain,mereka kelaparan setiap hari ada saja anak kecil,orang tua yang mati kerana tidak zukup zat dan pelabagai penyakit seperti marasmus dan kwashiorkor..
tapi ada juga yang mampu dari segala aspek sanggup membazirkan makanan,tidak kah anda berfikir jikalau anda yang kebuluran suatu hari nanti,think about this?

Saturday, 8 October 2011

Hanya Itu Yang Aku Mahu..



Aku tak mahu lebih dari itu,aku tak mahu kereta besar,kaya tapi apa yang aku mahukan hanyalah keluarga yang bahagia,salahkah aku menyimpan cita2 begitu...gelak tawa yang ceria menjadi pengubat tika aku bersedih,sendirian meniti hari2 yang aku sendiri tidak tahu bagaimana jalannya..

Subuh Menjelma



aku di sini masih lagi mencari ketidakpastian yang aku sendiri x mampu dan tidak berani utk ungkapkan kerna aku sendiri tidak mengerti apakah erti semua ini...hari dinihari tapi bilakah aku boleh tidur dgn hati yang tenteram tatkala orang lain sudah lena dibuai mimpi..kesepian,itukah kata2 yg sesuai bagiku???

DIA yang pernah bertakhta...



tatkala aku termenung sendirian,terpikir aku bahwa dunia ne kadang tak berlaku adil padaku,kenape org lain boleh dapat ape yg die nak tapi sebaliknya berlaku pada aku...tapi bila berfikir sejenak yg ini hanyalah permainan dunia bahwa kita semua adalah pelakonnya tanpa skrip dan arahan dari director tapi telah diaturkan oleh suratan ilahi-ALLAH
aku rindukan dia yg penah aku cintai dalam diam selama 10 tahun n aku tahu dia tahu e2,tapi apakan daya dia bukan lah milikku..
benar kata pepatah mencintai tak bermaksud harus memiliki,aku redha melihat kebahagiaan dia bersama orang lain...

my first blogging

assalamualaikum,this is my first time blogging kt blog ke 2 sy...sy suke blogging,kerana ape,adakah ko nak popular,nak orang bace cite ko,nak byk follower,nak banyak widget2,nak ape2 n sekian2 camtu la...hakikatnye mmg ia kan...yela org kate blog ne da mcm cendawan tumbuh kan,bak kate macam publish kan majalah sendiri pulak,ok e2 pada pandangan saya laa..tak tau yg tersirat bagi korang lak..ape2 pon kite sume enjoy jadi blogger kan...sekian wasalam